Előtető

Előtető, elő tető

Amikor előtetőt szeretnénk építtetni, akkor fontos eldöntenünk azt a kérdést, hogy szeretnénk-e később tovább építeni és ha igen, akkor fontos-e a hőszigetelés.

Ajánlatot kérek!

Elő tető gyártás, építés, szerelés. Minden esetben, tehát hőszigetelt és hőszigetelés nélküli beépítés esetében egyaránt lehetőségünk van arra, hogy több ütemben építsük be a teraszunkat, télikertünket

Amennyiben pénztárcánk, vagy egyéb tényezők miatt részekre bontjuk a beépítést, úgy első ütemben egy elő-tető, második részben pedig a terasz további részeinek beépítése következik. Amennyiben később lakóterünket kívánjunk bővíteni, úgy érdemes már az előtetőt hőszigetelt rendszerből készíttetni. 

De abban az esetben is, ha virágainkat akarjuk átteleltetni. Amennyiben fel sem merül a hőszigetelés kérdése a teraszbeépítésénél, úgy elegendő a hőszigetelés nélküli rendszer építése.

Fontos tisztázni, hogy mit értünk hőszigetelt, illetve hőszigetelés nélküli építési módon.

elo teto budapest
elő tető Budapest
eloteto ausztria
előtető Ausztria

Először a hőszigetelt rendszerről néhány szóban:

Cégünk hőszigetelt rendszerek esetében két fő profilt használ, alumíniumból illetve műanyagból készült szerkezeteket. Ezek a profilok, mind statikailag, mind hőszigetelés szempontjából speciálisan, télikert gyártásra lettek kifejlesztve. 

A hőszigetelést akár műanyag, akár alumínium rendszerről van szó, a hőszigetelést főleg a légkamrák kialakítása által érhető el. Műanyag esetében belső zártszelvény biztosítja a statikát, a légkamrák kialakítása pedig a hőszigetelést. 

Alumíniumból készült profiloknál a gyártásnál alkalmazott alapanyagok biztosítják a megfelelő szilárdságot. Továbbá alumíniumból készült profil esetében általában egy műanyag elem szakítja meg a hőhidat. Mindkét rendszer a RAL színskála szerint választható, sőt, akár fahatású színben is!

Fontos megjegyezni, hogy a hőszigetelési tulajdonságot főleg az üvegezés biztosítja. Hőszigetelt előtetők esetében, cégünk két fő alapanyagot kínál, az üveget illetve a polikarbonátot.

 Mindkét változat több méretben választható. Három méret váltakozik általában, 24-32-40 mm- vastagságban. Előtetőnél fontos, hogy amennyiben nagy fesztávolságról van szó, úgy kizárólag alumínium szerkezetből készül a tető, a későbbi nézeteltérések elkerülése végett. 

Mivel a műanyag rendszer csak korlátozottan működik mint üvegtetőrendszer. Bizonyos esetekben, polikarbonát fedés esetén is, alumíniumból kell készíteni a tetőt.

Hőszigetelés nélküli rendszerek

Nos ebben az esetben a lehetőségek széles tárháza kínálkozik, hiszen ebben az esetben szabad utat engedve fantáziánknak, szinte bármilyen alakú és méretű előtetőt készíthetünk. A napjainkban divatos íves szerkezetek, melyek nem rendelkeznek szinte semmilyen hőszigetelési tulajdonsággal, viszont esztétikailag igazán impozánsak.

 Nos ebben az esetben is fontos kérdés, hogy szeretnék-e később kibővíteni az előtetőt teljes teraszbeépítéssel. Az elő-tetők választéka Cégünknél valóban csak az Ön fantáziájára van bízva, azonban ha később szeretné továbbépíteni, akkor nyilván figyelembe kell venni, hogy az összhatás milyen lesz. 

Fontos még megemlíteni, hogy a hőszigetelés nélküli rendszerek esetében igen elterjedt megoldások a mobil, eltolható falak, lapozható üvegajtók stb. Az előtető kiválasztásánál érdemes ezen lehetőségeket is végiggondolni. 

A szerkezetek anyagai általában egy alumínium zártszelvényből, valamint az üvegezést biztosító plexiből, polikarbonátból, esetenként edzett üvegből készülnek. Az edzett üveg esetében viszont döntés helyzetbe kerülünk, hiszen az ár csak csekély mértékben alacsonyabb mint a hőszigetelt rendszer esetében. 

Ezt az üveg kialakítása okozza, valamint a hozzátartozó szerelvények ára. Ugyanis az üveg magától értetődően, nagy mértékben nehezebb, mint a plexi, vagy a polikarbonát, illetve a szendvicspanelek, vagy egyéb alkalmazott paneles szerkezetek.

Ha sikerült eldönteni, hogy mi is az, ami a leginkább megfelel Önnek, akkor kérjen egy árajánlatot, mely alapján nagyságrendileg tisztában lesz azzal, hogy mekkora anyagi ráfordítást igényel álmának megvalósítása. Amennyiben kérdése van, kérem keressen minket a kapcsolat oldalon található elérhetőségeinken!

Terasz beépítést az ország bármely pontján vállalunk, a teljesség igénye nélkül: Budapest, Debrecen, Sopron, Balaton és környéke, Győr, Pécs, stb.. Előzetes egyeztetés után a terasz beépítéshez szükséges felmérést akár Ausztriában, Szlovákiában is elvégezzük!

Miért hasznos az előtető?

Számos indok létezik, amely az elő-tető építése mellett szól. Ezeket érdemes áttekintetni, mérlegelni, hiszen olyan előnyöket hozhat magával egy megfelelően elkészített előtető, amelyek hosszútávon is hasznosak lehetnek számunkra.

Melyek ezek?

  • Az elő-tető védi a falat, és a nyílászárókat az időjárás viszontagságaitól. Felfogja a heves esőzéseket, a jeget vagy éppen a havat, így sokkal kevésbé károsodik például a bejárati ajtó anyaga.
  • Nyáron, amikor tombol odakint a kánikula, hatalmas segítséget jelenthet egy előtető, ami árnyékot biztosít az ajtó előtt. Ha nem tűz oda állandóan a nap, akkor sokkal nyugodtabb szívvel hagyhatjuk nyitva szellőztetés céljából is a nyílászárókat.
  • Öltözteti a házat. Egy szép elő tető nem csak praktikus funkciókkal bír, hanem dekorelemként is szolgál.

Ön is szeretné felfedezni az előtetők előnyeit? Tapasztalja meg a segítségünkkel! Tekintse meg a cégünk által kínált lehetőségeket, és bátran forduljon hozzánk egyedi igényeivel, felmerülő kérdéseivel!

 

Ajánlatkérés

Az ajánlatkérés elküldése gomb megnyomása után, kérjük ne zárja be a böngészőt, amíg a megerősítő oldal nem jelenik meg, különben az árajánlat kérés nem érkezik meg hozzánk!

Télikert méretei

Kép feltöltése (maximum 25 MB, png, jpg, jpeg vagy bmp lehet)

=